Králík na česneku, špenát, br knedlík

Tak konečně nějaký opravdový maso, jak na králíka jako od maminky? Naporcovaného králíka důkladně potřete rozdrceným česnekem a osolte. Dejte do pekáče podlijete horkou vodou, přiklopte a pečte asi 1-1,5 hodiny na 200 stupňů celsia. Maso občas podlijte horkou vodou a asi v polovině pečení otočte. Když je maso měkké vyndejte ho z pekáče (A pokud nejste sami doma uschovejte, nebo hlídejte, ať vám půlka nezmizí.)
Do vypečené šťávy přidejte máslo a dejte zpět do trouby, teplotu zvyšte na plný výkon a šťávičku vysmahněte úplně na tuk, důkladně v ní rozmíchejte hladkou mouku a asi na deset minut vraťe do trouby (občas zamíchejte). Pak do pekáče nalijte horkou vodu, omáčku důkladně rozmíchejte, vraťte do ní maso a dejte ještě opéct do zlatova. Podávejte se špenátem a bramborovým knedlíkem, nebo bramborami.

Na celého králíka potřebujete:

jednu hlavičku česneku
sůl podle chuti
asi 70g másla
3 lžíce hladké mouky (místo mouky můžete použít světlou hotovou jíšku, má navíc tu výhodu že se dá přidávat postupně a není třeba jí osmažit)
Bramborové knedlíky:
Předpis na ně, bude snad někdy příště. Přiznám se, že ty vyfocené jsou z prášku. Nejlepší zkušenosti mám s vitanou.

Špenát:
Zmrazený špenát (nejlépe listový, ne protlak) nechte trochu povolit. Mezitím si nakrájejte a na ojeji do sklovita osmahněte jednu menší cibuli. Na cibuli dejte špenát osolte, opepřete a nechte ho dusit dokud se nevyvaří téměř všechna voda. Pak přidejte struoužek česneku jedno celé vejce, dochuťte a je hotovo.
Na jedno balení špenátu potřebujete:
sůl a pepř podle chuti
jednu menší cibuli
jedno vejce
jeden stroužek česneku