Bylinky v kuchyni

Jídlo je vždy lepší, když řádně kořeněné a dochucené kvalitním kořením, neb dochucovadlem. Pokud použijete kvalitní BIO bylinky a koření, si po té budete moci ještě lépe vychutnat vaření mnohem víc.
Správně dochucené a okořeněné jídlo bude chutnat daleko lépe, bude mít intenzivnější a výraznější aroma a především bude daleko zdravější a bohatší na vitamíny i všechny stopové prvky. Je důležité kupovat od kvalitních dodavatelů, nejlépe zkrátit na minimum veškerou distribuci a nakupovat přímo od výrobce. Předním dovozcem na BIO byliny a BIO koření je e-shop BioKréta.cz, kde si můžete koupit koření, bylinky a čajové směsi z ekofarmy BIO Azogires.

Většina bylin lze nalézt sušené nebo čerstvé, a může být použit v obou směrech s lehkostí. Byliny jsou většinou zelenější části rostliny – semena, kůra, kořeny, atd. se zpravidla považují za koření. Některé rostliny jsou oba.

bylinky kuchyně biokreta

Čerstvé bylinky jsou skvělé pro ozdobami a poskytují tučný chuť. Mají velké aromatické vlastnosti a fungují velmi dobře pro pečení a Sauteing nebo pro sekání a míchání do potravin, jako je bramborová kaše. Yum! Neměl jsem spoustu bylin rostoucích štěstí …dobře, kromě máty. Mint je velmi nízké nároky na údržbu! Mám ve zvyku kupovat čerstvé bylinky a uložit do lednice v sáčku s mírně vlhkým papírovým ručníkem omotaným stonků. Petržel, koriandr, bazalka a všichni zůstali pěkné a svěží s touto metodou.  Sušené bylinky jsou nejlepší při použití oleje (nebo másla, tuku) nebo vody – tímto způsobem mohou pronikat olej nebo vaření kapaliny. Ujistěte se, že rozdrtit byliny prsty nebo zpěnit jim trochu budit. Drcení spoustu z nich v třecí misky a paličky také funguje velmi dobře. mám tendenci používat více, když jsem použít sušené byliny.Většina sušené byliny ztratit značné množství odvahy při sušení – zejména bazalka, oregano a šalvěj.