Vegetariánské knedlo zelo

je mnohokrát probíraný pojem a to nejen v diskuzích s lidmi, kteří jedí i maso. Vyvážený přísun vitamínů a bílkovin není nepodstatný a proto by měl být jídelníček vegetariánů pestrý.

V dnešní době průmyslově vyráběných potravin, časového deficitu, nedostatkem financí a fantazie kráčíme cestou menšího zla. Naše osobní restarty a nalézání cest povznáší bytí člověka. Máme pro Vás připravenou příjemnou stezku až do nejvyššího stupně vegetariánské nirvány! Během výstupu budeme nacházet nejen kulinářské ňamky pro mlsné jazyčky i gurmety.

Znáte to. Přijdete domů, máte hlad jako vlk a potřebujete rychle něco „ulovit“.
Přinášíme Vám jednoduchý a rychlý vegetariánský recept na půl hodiny, který uspokojí každého, i nevegetariánského jedlíka.

Co potřebujeme na 2 porce:

Bramborový knedlík ( v bioprodejnách lze sehnat i kukuřičný, který se tolik nelepí, je zdravější a chutnější)
Kysané zelí
Sójové plátky, balení 80g
Fantazii při dochucování 🙂
Sójové maso vaříme v osolené vodě 20 minut.

Mezitím si orestujeme nakrájenou cibulku s trochou oleje (nejlépe olivového nebo dýňového).
Část orestované cibulky zamícháme do kysaného zelí pro lepší chuť,
část si necháme na knedlíky a zbytek, až se nám uvaří sójové maso…
Až nám sójové maso pěkně vyměkne, flákneme ho na pánev se zbytkem cibulky a chvilku restujeme.
Přidáme ještě česnek, sůl, pepř, sladkou papriku, kmín a ostatní koření podle chuti.
Knedlíčky pěkně na páře oteplíme…

Pak vše podáváme na mělkém talíři, nejlépe s třetinkou pivča.
Mňam, mňam, přejeme dobrou chuť!