Turecká káva s kardamonem

Džezva je nejčastěji měděná uvnitř pocínovaná nádoba na přípravu turecké nebo arabské kávy. Tuto jsem zakoupil v obchodě Marhaba Gril s nabídkou syrsko – libanonské kuchyně a orientálních specialit. Příprava kávy v konvičce džezva.

Co budeme potřebovat:

  • mletou kávu
    cukr
    vodu
    kardamon
    Kardamon tlakem otevřeme, případně odloupneme část šlupky. Někdo používá mletý.

cardamom

Do džezvy vložíme kardamon, mletou kávu a cukr. Nakonec nalejeme vodu.

Na jeden šálek nápoje: dvě lžičky kávy, jedna cukru. Obsah přivedeme k varu až káva vzkypí.

Odstavíme na pár vteřin a postup zopakujeme ještě dvakrát.

Káva připravená v konvičce džezva s kardamonem má svoji osobitou chuť a sílu.

Kardamon zakoupíte v obchodní sítí.