Rychlá domácí pizza

Když vás žene čas a ještě k tomu hlad, nejlepší je sáhnout po nejrychlejším řešení situace.
Tuhle pizzu zvládnete za půl hodiny i s nákupem.
Neřadila bych ji sice mezi nejzdravější pokrmy, ale hlad rozhodně zažene a nejspíš si ještě pochutnáte.
A poslední, ale neméně důležitá je informace, že na ní opravdu není co zkazit.

Ingredience:

  • Pytlík nebo sklenice kysaného zelí
    Listové těsto
    Konzerva sterilovaného rajčatového protlaku (lemplům postačí i kečup)
    Bloček sýra (cihla)
    Asi půl kila uzeného masa
    Dvě velké cibule nebo pár menších
    Asi čtvrtinka másla
    Sůl
    Kmín
    Nejdřív si nakrájíme cibuli a vhodíme ji na rozpálenou pánvičku s předem rozehřátým máslem.
    Stále mícháme, dokud nezezlátne.
    Pánvičku s osmahnutou cibulkou odstavíme z horké plotny a začneme se věnovat těstu.
    Těsto válečkem vyválíme do tvaru pekáče, který máme po ruce.
    Ideální je hlubší, nehrozí pak, že nám obsah pizzy při pečení steče někam do nitra pece.
    Rozváleným těstem vyplníme dno suchého pekáče a okraje trochu vytáhneme a přilepíme je k jeho stěnám.
    Na těsto rozetřeme nejdříve rajský protlak a trošku ho osolíme.
    Na protlak stejnoměrně rozprostřeme odkapané kysané zelí, klidně celý pytlík nebo sklenici.
    Na zelí naklademe plátky uzeného masa.
    Maso i zelí pak posypeme osmahnutou cibulkou na másle.
    A nakonec navrch naklademe plátky sýra (může být klidně i nastrouhaný, jestli to tak máte radši) a trochu celou pizzu posypeme celým kmínem (v nouzi může být i drcený).

pizza

Pizzu vložíme do předem rozpálené trouby na 200 °C.
Při pečení na ni občas mrkneme a když se bude těsto podezřele vydouvat, z boku bublinu nožem propíchneme.
Každá trouba peče jinak, proto neuvádím dobu pečení, takže až začnou vršky pizzy povážlivě tmavnout, bude nejvyšší čas ji vytáhnout ven.
Nespornou výhodou tohoto receptu je listové těsto, které nemusíte složitě kuchtit a které vám narozdíl od sta dalších kynutých receptů v troubě nikdy neztvrdne, jak to tahle těsta většinou dělají. Poslední důležitá informace je, že na toto těsto můžete stejným způsobem navršit i klasičtější ingredience, jako je mozzarella, spousta druhů sýrů, olivy, oregáno, salámky, šunčičky, zeleninku a podobně. Variantu s kysaným zelím jsem zvolila jako ne zcela obvyklou ale přesto vynikající:-)

Dobrou chuť!