Dušená mrkev se žampióny

Vegetariánský zdravý recept, který potěší nejen žaludek, ale také vaše oči. Jako přílohu k dušené mrkvi se žampiony můžete zvolit brambory, nebo čerstvé pečivo.
Připravíme si:

  • několik mrkví
    sójový granulát
    žampióny
    brambory
    cibuli, česnek
    rajče
    sůl, pepř, případně jiné koření
    Nakrájíme a dáme vařit brambory v osolené vodě s kmínem a kurkumou, díky zdravé kurkumě dostanou brambůrky krásně žlutou barvu.
    Vedle si namočíme Sójový granulát přidáme sůl, sladkou papriku a třeba koření na kuře.

Žampióny nakrájíme na plátky, mrkev na tenká kolečka.

Na pánvi si podusíme cibulku s mrkví.
Až nám mrkev trochu změkne, přidáme žampióny, sójové maso, česnek a restujeme do zelena 🙂 .
Dobrou chuť!