Vegetariánský zdravý recept, který potěší nejen žaludek, ale také vaše oči. Jako přílohu k dušené mrkvi se žampiony můžete zvolit brambory, nebo čerstvé pečivo.
Připravíme si:
- několik mrkví
sójový granulát
žampióny
brambory
cibuli, česnek
rajče
sůl, pepř, případně jiné koření
Nakrájíme a dáme vařit brambory v osolené vodě s kmínem a kurkumou, díky zdravé kurkumě dostanou brambůrky krásně žlutou barvu.
Vedle si namočíme Sójový granulát přidáme sůl, sladkou papriku a třeba koření na kuře.
Žampióny nakrájíme na plátky, mrkev na tenká kolečka.
Na pánvi si podusíme cibulku s mrkví.
Až nám mrkev trochu změkne, přidáme žampióny, sójové maso, česnek a restujeme do zelena 🙂 .
Dobrou chuť!